Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

19.08.2019

Graham (mąka pszenno-żytnia)
z masłem, z szynką wieprzową Juranda, ogórek zielony, szczypiorek, kakao
z mlekiem/ herbata
z cytryną.
Papryka czerwona
(w paski) do chrupania, woda.
Zupa ziemniaczana (seler, śmietana)
z zieleniną, makaron pene (mąka pszenna)
z filetem drobiowym
i pieczarkami (śmietana 30%), surówka
z marchewki,
z jabłkiem, kompot owocowy.
Budyń czekoladowy (mleko, mąka ziemniaczana), banan.

Wtorek

20.08.2019

Chleb krakowski (mąka pszenno-żytnia) z masłem, serem żółtym, pomidorem
i szczypiorkiem, ketchup, mleko / herbata z cytryną.
Jabłko, woda. Zupa kalafiorowa (seler, śmietana 18%)
z makaronem (mąka pszenna), z zieleniną, sznycel wieprzowo drobiowy (mąka pszenna, jaja), ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórka kiszonego, papryki czerwonej, marchewki
i cebulki, kompot owocowy.
Jogurt owocowy, biszkopty.

Środa

21.08.2019

Bułka wodna (mąka pszenn-żytnia)
z masłem,
z kiełbasą krakowską
i pomidorem, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) z mlekiem/  herbata z cytryną.
Marchew do chrupania, woda. Zupa pieczarkowa (seler, śmietana 18%)
z łazankami (mąka pszenna), z zieleniną, paprykarz z indyka (mąka pszenna), kasza gryczna na sypko, sałatka z pomidorów
i cebulki, kompot owocowy.
Ser biały w kostkach, śliwki, sok jabłkowy.

Czwartek

22.08.2019

Chleb żytnio - słonecznikowy (mąka pszenno-żytnia) z masłem, pasta z jaj
i wędzonki, rzodkiewka, kakao
z mlekiem/ herbata z cytryną.
Ogórek zielony w słupkach do chrupania, woda. Zupa jarzynowa (seler, śmietana 18%)
z ziemniakami,
z zieleniną, sztuka mięsa duszonego,
w sosie pieczeniowym (mąka pszenna), ryż na sypko, surówka
z selera, z jogurtem naturalnym, kompot owocowy.
Jogurt naturalny, nektarynki.

Piątek

23.08.2019

Zupa mleczna
z  płatkami owsianymi, weka (mąka pszenna)
z masłem, twarożek z ogórkiem
i rzodkiewką,  herbata z cytryną.
Marchewka do chrupania, woda. Zupa krem z porów (seler, śmietana 18%) z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna), ryba Miruna w sosie brokułowym (mąka pszenna), ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy. Babka Piaskowa, maślanka do picia.

W/w jadłospisie pogrubiono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie
z załącznikiem II Rozporządzenia UE nr 1169/2011

 

Ostatnia aktualizacja: 2019-08-19